keskiviikko 1. elokuuta 2012

Peppi Pitkätossu

"Tämä kirja kertoo Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossusta, maailman vahvimmasta tytöstä. Mitä hyvänsä voi tapahtua, kun Peppi Pitkätossu pääsee vauhtiin. Sen voivat Tommi ja Annikka todistaa!"


Riikka
Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossu oli yksi suosikeistani, kun olin pieni. Muistan lukeneeni kirjaa usein ja katselleeni telkkarista Peppi Pitkätossun seikkailuja. Peppi oli niin huippu! Joskus pienenä yritimme Jennan kanssa opetella Pepin pitkää nimeä kokonaan ulkoa, ja oli hienoa, jos sen muisti :) Ainakin kerran olen myös pukeutunut lastenkutsuille Pepiksi. Silloin naamaan piirrettiin pisamia äidin meikkikynällä, hiukset laitettiin rautalangan avulla pystyyn saparoiksi ja jaloissa oli eripariset sukat sekä liian isot kengät :)

Siitä, kun edellisen kerran olen lukenut Peppi Pitkätossu -kirjan, on varmaankin 20 vuotta aikaa. Yllättävän hyvin tarinat olivat silti jääneet mieleen. Suosikkeina mieleen olivat jääneet esimerkiksi Pepin tapa pestä lattiat sitomalla harjat kiinni jalkoihinsa (tätä olisin pienenä halunnut kokeilla myös kotona), Pepin voitto sirkuksessa maailman vahvinta miestä vastaan, Pepin kuistilla asuva hevonen (jollaista olisin pienenä toivonut myös itselle), Pepin, Tommin ja Annikkan leikki, ettei maahan saa koskea (tätä leikittiin pienenä usein myös kotona), Pepin voimat nostaa varkaat kaapin päälle sekä se, kun Peppi tanssi korkealla ilmassa lankun päällä pelastettuaan loukussa olleet lapset tulipalolta. 

Mielestäni Peppi Pitkätossu on kirja, jonka pitäisi kuulua jokaisen lapsuuteen :)

Arviointi: 3+/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti